Door het extreem natte weer zien we dit jaar een grote spreiding in zaaidatum van de mais. Op dit moment zien we daarom diverse groeistadia, van mais waar de pluim in zit tot mais die net boven de grond staat. Dit resulteert ook in verschillende oogstmomenten. Hoe weet je op welk moment je percelen oogstrijp zijn? En welke opbrengst kun je verwachten?

Mais hakselen met online voorspelling

Om optimale waarde uit je maisteelt te halen, wil je natuurlijk op het juiste moment hakselen. Dat is zeker in dit teeltjaar met extremen een uitdaging. De digitale tool Agrility geeft je een voorspelling in opbrengst en drogestofgehalte, waardoor je voor ieder ingetekend perceel kun zien wanneer het rijp is. Zo plan je op het juiste moment de loonwerker in.

Maisjaar met uitdagingen 

Tijdens het groeiseizoen krijg je extra inzicht in je percelen door de kaarten in agrility. Op de kaarten wordt door satellietbeelden steeds duidelijker zichtbaar wat de opbrengstspreiding in je perceel is. Structuurplekken of andere problemen kun je pleksgewijs aanpakken. In deze video vertelt teeltspecialist Ludwig Oevermans meer over de praktische voordelen die het digitale platform agrility biedt:

Positieve ervaringen

Vorig jaar spraken we met Thijs Arendsen, hij teelt zo’n 15 hectare mais in Hummelo (Gelderland) op percelen die variëren van zand tot kleigrond. Hij volgde vorig seizoen 6 maispercelen in het agrility platform. Lees hier zijn ervaringen  >>

Ook aan de slag met agrility? Meer informatie of bestellen >

 Benieuwd naar agrility? Je teeltspecialist beantwoordt graag je vragen: